Pezsgős-chilis újévi töltött káposzta csülökkel
2015-12-04- Típus: Töltött káposzta recept
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:30 p
- Elkészítés: 2:40 p
Bár én a töltött káposztát az év bármely napján megeszem, Karácsony és Újév nem múlhat el nélküle.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg savanyú káposzta
- 4 db káposztalevél
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg darált sertéscomb
- 0,5 bögre rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 db babérlevél
- 1 db pörköltkocka
- 1,2 kg sertéscsülök
- 2 dl tejföl
- 2 db chilipaprika
- 2 dl száraz pezsgő
- 2 evőkanál liszt
- olaj
1. lépés
A csülköt beáztatom néhány órára, félig megfőzöm, majd leszedem a csontjáról, feldarabolom.
2. lépés
Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütöm, majd ennek zsírjában az aprított hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst.
3. lépés
Miután a darált hús kifehéredett, keverőtálba teszem. Összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem. A masszát a káposztalevelekbe töltöm. Ami kimaradt, abból golyót formálok.
4. lépés
Egy fazékba teszem a káposzta felét, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, rárakom a káposzta töltelékeket és a csülök darabokat. Majd a káposzta másik felét elrendezem a töltelékeken. Fűszerezem, rakok rá babérlevelet, rámorzsolom a húsleveskockát. Felöntöm vízzel, s kb. másfél óráig főzöm. Beleöntöm a pezsgőt, s a rántást.
5. lépés
Tálaláskor két tölteléket szedek a tányérra, csülök darabokat, káposztát. Kanalazok rá tejfölt, teszek rá chilit, s szórok rá pirospaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 867 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1114 kcal -
Zsír
54.2 g -
Koleszterin
349 mg -
Szénhidrát
35 g -
Cukor
5 -
Fehérje
108,1 g