Kolbászos csiga Gizitől
2015-01-23- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Igen nagy előnye a tésztának, hogy nem kell keleszteni, mert sütőporral készül, így rövid idő elteltével, már tálalhatjuk is a frissen illatozó csigákat.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1,8 dl tej
- 5 dkg vaj + 2 dkg a kenéshez
- 1 tk só
- 20-25 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg Trappista sajt
1. Lépés
Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzákeverni a sót, és a sütőport.
Ezután hozzáadni a vajat és összemorzsolni, majd hozzáönteni a tejet, és gyors mozdulatokkal összegyúrni (a tejet apránként önteni bele, mert lehet nem kell mind).
2. Lépés
Lisztezett felületen, kb. 20 x 40 cm-es téglalappá kinyújtani a tésztát, majd a felolvasztott 2 dkg vajjal megkenni.
Ezután ráreszelni a sajtot, majd a tetejére pakolni a felkarikázott kolbászt, és szorosan feltekerni.
3. Lépés
Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre felvágni a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire kicsit távolabb helyezni egymástól a szeleteket.
4. Lépés
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt, szép pirosra sütni. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálalni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 624 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
538 kcal -
Zsír
31g -
Szénhidrát
41.7g -
Fehérje
22.6g -
Koleszterin
91mg -
Cukor
1.7g