Paradicsomos krumpli
2015-04-27- Típus: Paradicsomos krumpli
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egyszerű főzelék, melyet nyáron frissen szedett paradicsommal, télen pedig sűrített paradicsommal készítek.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg krumpli
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 2 szál zellerzöld
- 2 db babérlevél
- 1 tk őrölt kömény
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 2-3 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk só
- cukor
- víz
1. Lépés
A krumpli pucoljuk meg, és vékonyan karikázzuk fel, majd öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje.
2. Lépés
Ezután öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, majd adjuk hozzá a sót, ízlés szerint cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, és az összekötött zellerzöldet. Forraljuk fel, és a lángot mérsékelve főzzük puhára a krumplit, majd vegyük ki belőle a zellerzöldet. Közben kóstoljuk, és ha szükséges még cukorral ízesítsük.
3. Lépés
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk világos zsemleszínű rántást. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.
4. Lépés
A langyosra hűlt rántást, keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a forrásban lévő krumplihoz. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük még kellően besűrűsödik.
5. Lépés
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk. Én rántott húst kínáltam mellé, de pl. fasírozottal, sült hússal is nagyon finom.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 349 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
535 kcal -
Zsír
14.8g -
Szénhidrát
93.4g -
Fehérje
10.8g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
9.8g