Paradicsomos burgonyafőzelék
2012-09-12- Típus: Keményítő nap, Krumplifőzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Őszintén szólva én eddig azt tudtam, hogy létezik paradicsomos burgonyafőzelék. Burgonyafőzelék az oké, de paradicsomos? A válasz IGEN, és nagyon FINOM is.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Krumpli
- 30 dkg Paradicsom
- 1 db Vöröshagyma
- 2 evőkanál Olaj
- 2 dkg Liszt
- Só
- Cukor
- Zeller zöldje
1. lépés
A krumplit megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Egy másik edényben olajból, lisztből és apróra vágott hagymából rántást készítünk, majd hozzáadjuk az áttört, passzírozott paradicsomot és felöntjük vízzel. Ízlés szerint sóval és zeller zöldjével fűszerezzük, majd az egészet felforraljuk.
2. lépés
Ha felforrt a paradicsomos alapunk, akkor hozzáadjuk a főtt krumplit. Óvatosan elkeverjük, de azért próbáljuk jó alaposan. Ezután még cukorral szintén ízlés szerint fűszerezzük, majd még rövid ideig tovább forraljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 613 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
310 kcal -
Összes Zsír
14,2 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
42,6 g -
Cukor
9,3 g -
Fehérje
5,5 g