Paradicsomos burgonyafőzelék

2012-09-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Őszintén szólva én eddig azt tudtam, hogy létezik paradicsomos burgonyafőzelék. Burgonyafőzelék az oké, de paradicsomos? A válasz IGEN, és nagyon FINOM is.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Krumpli
  • 30 dkg Paradicsom
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 evőkanál Olaj
  • 2 dkg Liszt
  • Cukor
  • Zeller zöldje

1. lépés

A krumplit megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Egy másik edényben olajból, lisztből és apróra vágott hagymából rántást készítünk, majd hozzáadjuk az áttört, passzírozott paradicsomot és felöntjük vízzel. Ízlés szerint sóval és zeller zöldjével fűszerezzük, majd az egészet felforraljuk.

2. lépés

Ha felforrt a paradicsomos alapunk, akkor hozzáadjuk a főtt krumplit. Óvatosan elkeverjük, de azért próbáljuk jó alaposan. Ezután még cukorral szintén ízlés szerint fűszerezzük, majd még rövid ideig tovább forraljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 449 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    310 kcal
  • Összes Zsír

    14,2 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    42,6 g
  • Cukor

    9,3 g
  • Fehérje

    5,5 g