Vegán kesudiós krémsajt
2016-03-01- Típus: Sós krémek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
A név egy kicsit megtévesztő, hiszen egy vegán receptről van szó, ami nem tartalmazhat semmilyen állati eredetű hozzávalót, így például krémsajtot sem. Viszont ez egy alternatív recept, amit reggelire kenyérre kenhetünk, és van olyan finom, mint egy zöldfűszeres krémsajt.
Ezeket szerezd be:
- 250g kesudió
- 2 evőkanál étkezési élesztőpor
- 1 citrom leve
- 2-3 ek metélőhagyma
1. lépés
Helyezzük a kesudiót egy nagy tálba, és öntsük le annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk ázni egy éjszakán keresztül, de legalább 4 órán át.
2. lépés
Szűrjük és öblítsük le a kesudiót, majd tegyük egy élelmiszer-feldolgozóba az élesztővel, a citromlével, 1/2 teáskanál sóval és 1 evőkanál vízzel.
3. lépés
Dolgozzuk egészen simára. Miután megvan, tegyük a krémet egy jól zárható dobozba, keverjük hozzá a metélőhagymát. Fogyasztás előtt 1 órát hűtsük. Ez a krém 4-5 napig eláll a hűtőben.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 835 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
124 kcal -
Zsír
9g -
Fehérje
5g -
Szénhidrát
4g -
Cukor
1g -
Só
0.3g