Borjúpaprikás recept
2014-06-19- Típus: Borjúpaprikás
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:15 p
- Elkészítés: 1:30 p
Nem a legolcsóbb, de ünnepi alkalmakra megéri elkészíteni!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg borjú lapocka
- 3 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 tk gulyáskrém vagy Piros Arany
- 2-3 tk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 ek. zsír
- 2 ek. finomliszt
1. Lépés
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot.
2. Lépés
Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
3. Lépés
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
4 289 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
708 kcal -
Zsír
28.5g -
Szénhidrát
14.4g -
Fehérje
92g -
Koleszterin
409mg -
Cukor
4.1g