Borjúpaprikás recept

2014-06-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:15 p
  • Elkészítés: 1:30 p

Nem a legolcsóbb, de ünnepi alkalmakra megéri elkészíteni!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg borjú lapocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 tk gulyáskrém vagy Piros Arany
  • 2-3 tk pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. zsír
  • 2 ek. finomliszt

1. Lépés

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot.

2. Lépés

Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.

3. Lépés

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 289 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    708 kcal
  • Zsír

    28.5g
  • Szénhidrát

    14.4g
  • Fehérje

    92g
  • Koleszterin

    409mg
  • Cukor

    4.1g