Narancsos sajttorta
2012-11-30- Típus: Sajttorták, Torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:15 p
- Elkészítés: 1:30 p
Mostanában egyre népszerűbbek a sajttorták, hiszen egyszerűen megunhatatlan. :)
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 170 g darált keksz
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 evőkanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál cukor
- 100 g olvasztott vaj
- Sajtkrém:
- 370 g krémsajt
- 150 g cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 tojásfehérje
- 150 ml vanília joghurt
- 2 evőkanál búzadara
- 1 narancs leve
- Tetejére:
- 1 narancs
- 100 g cukor
- 150 ml víz
- fahéj
- 250 ml narancslé
1. lépés
Keverjük össze a kekszet, a lisztet, a fahéjat, a cukrot és vajat, majd jól nyomkodjuk egy kivajazott piteformába. 150°C-os sütőben 15 percig sütjük.
2. lépés
Habverővel keverjük össze a krémsajtot a cukorral. Adjuk hozzá a vanília kivonatot és tojásfehérjét és dolgozzuk simára tovább. Jöhet a vanília joghurt, a búzadara, a narancshéj és keverjük bele a többi hozzávalót.
3. lépés
Kenjük a krémsajtos keveréket a piteformába és sütőben (150 ° C-on) süssük további 60 percig. Vegyük ki, majd tegyük félre hűlni. Vágjuk a narancsokat vékony szeletekre. Keverjük össze a cukrot a vízzel, és lassú tűzön főzzük egy lábasban, amíg a cukor feloldódik. Tegyük hozzá a narancs szeleteket, és addig főzzük, ameddig finom szirupos állaga lesz. Ekkor adjuk hozzá a fahéjat és narancs levet és főzzük körülbelül 10 percig.
4. lépés
Helyezzük a narancsokat a torta tetejére, öntsük le a sziruppal, majd hagyjuk állni a hűtőszekrényben legalább 2 órán át.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 621 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
517 kcal -
Zsír
28g -
Szénhidrát
60.2g -
Fehérje
8.5g