Citromhabos lepény recept
2018-06-11- Típus: Citromtorta
- Nemzetiség: Angol
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Imádom a citromos dolgokat, ezért számomra ez a mennyei desszert a legfinomabb a világon.
Ezeket szerezd be:
- Alaphoz:
- 1 csomag tortalap
- Krémhez:
- 0.5 dl citromlé
- 0.5 citromból nyert citromhéj
- 2 ek vaj
- 2 db tojássárgája
- 0.6 bögre cukor
- 0.25 bögre kukoricakeményítő
- 0.5 kiskanál só
- 1.5 bögre víz
- Habhoz:
- 2 csipet só
- 1 kávéskanál cukor
- 2 db tojásfehérje
1. lépés
A sütőt 160°C-ra előmelegítjük. Egy tálban elkeverjük a cukort a kukoricakeményítővel és a sóval. Hozzáöntjük a vizet és gőz felett állandó keverés mellett besűrítjük.
2. lépés
Egyenként belekeverjük a tojássárgákat és állandó keverés mellett további 2 percet főzzük.
3. lépés
Levesszük a gőzről és beletesszük a vajat, a citromhéjat és a levet. Hagyjuk kihűlni.
4. lépés
Elővesszük a tortalapunkat. Jobban járunk, hogyha beletesszük egy mélyebb hőálló sütőedénybe, így mikor beletesszük a krémet és a habot a tetejére, akkor lesz tartása. Kicsit belenyomkodjuk, majd a citromos krémet a tetejére töltjük.
5. lépés
Egy tálban a tojásfehérjéket a cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Rákenjük a krémre, és 15 percre betesszük a sütőbe, amíg szépen aranyszínűre pirul a hab.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 775 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
264,52 kcal -
Zsír
6,88 g -
Koleszterin
63,25 mg -
Szénhidrát
47,96 g -
Cukor
28,45 g -
Fehérje
3,65 g