Mogyorókrémes forró csokoládé
2016-02-22- Típus: Meleg italok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 15 perc
Ha egy pohár tiszta élvezetre vágyunk az esős napokon, akkor ez a forró csoki segít minden gondunkat elfeledni.
Ezeket szerezd be:
- 50ml habtejszín
- 1 tk mogyorókrém (Nutella)
- 150ml tej
- 25g tejcsokoládé, apróra vágott
- 25ml mogyorólikőr
- 1 teáskanál aprított mogyoró
1. lépés
Verjük fel a tejszínt, amíg sűrű finom habot kapunk, majd vegyünk elő egy teáskanál mogyorókrémet és dolgozzuk bele a habba. Csak nagyjából keverjük le, hogy márványos hatású legyen.
2. lépés
Egy kis lábasban felmelegítjük a tejet, amíg éppen hogy forrni kezd. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a csokoládét. Gyakran kevergessük, amíg a csoki felolvad benne. Tegyük vissza egy kicsit a tűzre, ekkor hozzáadjuk a mogyorólikőrt.
3. lépés
Öntsük a forró csokoládét egy bögrébe, a tetejére tesszük a felvert tejszínhabot. A tetejét megszórjuk pirított mogyoróval, igény szerint csokisziruppal csíkozzuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 521 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
603 kcal -
Zsír
44g -
Fehérje
8g -
Szénhidrát
29g -
Cukor
29g -
Só
0.3g