Instant forró csoki
2014-02-04- Típus: Meleg italok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 15 perc
Egy kellemes, krémes ital a hideg napokra! ;) Mivel instant változat, tökéletes gasztro ajándéknak is!
Ezeket szerezd be:
- 2 dl-es üvegbe-pohárba rétegezve:
- 100 g étcsoki (ha lehet, legalább 70 %-os)
- 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 csapott tk. kukorica keményítő
- 2 csapott ek. porcukor (ízlés szerint növelhető)
- (értelem szerűen, ha nagyobb üvegbe tennénk, a mennyiséget arányosan, e szerint növeljük)
1. Lépés
Egy megfelelő üvegbe vagy pohárba egymást követően rétegezzük a hozzávalókat.
A csokit lereszeljük a reszelő nagy lyukán. Ezzel kezdjük a sort.
2. Lépés
Kevés csoki, majd némi porcukor és kakaó, majd a keményítő egy része.
Ezután ismételjük, úgy beosztva, hogy maradjon a tetejére egy kis reszelt csoki.
Végül lezárjuk az üveget, díszítjük.
3. Lépés
Én egy Németországból származó mustáros poharat töltöttem meg.
Teteje rápattintható és utána pohárként is használható az üvegcse :)
Természetesen hazánkban is találunk hasonló praktikus, újrahasznosítható termékeket ;)
A fedőre tehetünk textilt vagy egyéb ötletelést.
A ráadás pedig, ha az elkészítést is mellékeljük egy kis cetlin.
4. Lépés
Az elkészítés pedig a következőképen néz ki.:
Ez a mennyiség 0,5 l tejhez elegendő.
A tejet feltesszük egy edénybe a tűzre.
Mikor kezd melegedni de még nem forr a keveréket hozzáadjuk,
elkeverjük és tovább melegítjük kis lángon, hogy beleolvadjanak az alapanyagok és a keményítőtől sűrűsödjön a csokink.
Amikor ez megtörtént elzárjuk, ha lehet még forrás előtt.
Pihentetjük kb. 5-10 percet és még melegen elfogyasztjuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 280 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
322 kcal -
Zsír
15.5g -
Szénhidrát
43.6g -
Fehérje
4.8g -
Koleszterin
12mg -
Cukor
33.7g