Marcsi farsangi fánkja
2014-01-21- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezt a fánkot csak akkor kell keleszteni, amikor már kiszaggattad, vagyis csak közvetlenül sütés előtt. Egyáltalán nem bonyolult, megéri elkészíteni a családnak!
Ezeket szerezd be:
- 50 deka liszt
- 5 deka olvasztott vaj
- 3 tojássárgája
- 3 deci tej
- fél deci rum
- só
- 5 deka cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 deka élesztő
1. Lépés
Az élesztőt 1deci tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló.
2. Lépés
A tésztát jól kidolgozom, ekkor hozzáadom az olvasztott vajat és még ezzel is tovább dolgozom. Lisztezett gyúródeszkára kiöntöm és vékonyra, ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
3. Lépés
Letakarom konyharuhával és fél órát kelesztem. Az olajat felhevítem, az ujjammal a fánk közepét benyomom (Ez az olajban alulra kerül). Fedővel lefedem, és amikor már szép piros, átfordítom, ekkor már nem teszem rá a fedőt. Papírral leitatom az olajat róla. Sárgabarack lekvárt teszek a közepébe és porcukrozom.
Értékelések
(4.3 / 5)
10 személy értékelt
11 678 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
472 kcal -
Zsír
11.1g -
Szénhidrát
77.3g -
Fehérje
13.1g -
Koleszterin
127mg -
Cukor
11.3g