Mandulás brownie recept
2012-04-03- Típus: Brownie, Édes sütemények, Húsvéti recept
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 1 csésze hántolt mandula
- ½ csésze mazsola
- 1 evőkanál kakaópor (keserű)
- ¼ csomag sütőpor
- fél tábla étcsokoládé
- 18 dkg vaj
- 22 dkg kristálycukor
- vanília aroma
- 3 db tojás
- csipet só
Elkészítés
1. Felteszünk egy nagy fazék vizet főzni és ráhelyezünk egy olyan edényt, amiben az étcsokoládét fel tudjuk olvasztani a vízgőz felett. Az étcsokit nagyobb darabokra törjük, és a vajjal megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a kristálycukrot és a sót.
2. A lisztet és a sütőport összekeverjük a mandulával, a kakaóval, a mazsolával és a hántolt mandula felével.
3. A csokoládés masszánkhoz egyenként hozzáadagoljuk a tojásokat, majd forgassuk bele a száraz keverékeket is.
4. Egy tepsit kivajazunk, majd kibéleljük sütőpapírral, belelapátoljuk a tésztát. A tetejére öntjük a maradék mandulát. 180 C-on készre sütjük egészen tűpróbáig.
A brownie egyik titka az, hogy nem azonnal, hanem legalább 2 óra állás után tálaljuk, minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek. Este a legfinomabb egy pohár meleg tejjel.
Értékelések
(4.5 / 5)
6 személy értékelt
5 343 megtekintés