Diós angyalszem
2014-06-25- Típus: Teasütemény
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő villámgyors apró sütemény receptjét még a Nagyimtól lestem el. Kiváló vendégváró ropogtatnivaló!
Ezeket szerezd be:
- 28 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- 15 dkg vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg dió
- 1 tojás a kenéshez
- barna cukor
- lekvár
1. Lépés
A vajat, a tojássárgáját jól elkeverjük, majd hozzászórjuk a vaníliás cukrot. Ezután hozzászitáljuk a lisztet és az apróra tört diót.
2. Lépés
A tésztát jól összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, majd a golyókat rátesszük. Nagyjából kilapítjuk, a közepükbe mélyedést nyomunk.
3. Lépés
Lekenjük tojással, megszórjuk barna cukorral, majd 180°C-os sütőben gyorsan megsütjük. Kivesszük és rácson hűlni hagyjuk. A lyukakat feltöltjük lekvárral és már szolgálható is!
Értékelések
(4.8 / 5)
5 személy értékelt
6 602 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
747 kcal -
Zsír
47g -
Szénhidrát
74.3g -
Fehérje
10.3g -
Koleszterin
267mg -
Cukor
33.1g