Málnazselés panna cotta recept
2012-04-21- Típus: Panna cotta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:30 p
A Karácsonyi menü nagyszerű kiegészítése ez a recept, bátran készíthető levesek, halas ételek mellé.
Hozzávalók
3 dl tej
3 dl tejszín
10 dkg cukor
1 citrom héja
1 kiskanál fahéj
4 lap zselatin
A zseléhez:
1 dl víz
2 evőkanál cukor
30-40 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)
2 lapzselatin
Recept elkészítése
1. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a tejet, pár másodpercig keverjük fel egy botmixer segítségével. Adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot. Kezdjük el forráspontig felmelegíteni, közben keverjük hozzá egy citrom reszelt héját egy kiskanál fahéjat. Vegyük le a tűzről.
2. A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe kb. húsz percig, majd keverjük hozzá a tejes keverékhez. Öntsük kis pohárkákba és tegyük hűtőszekrénybe, ameddig megszilárdul.
3. A panna cotta tetejére a zselét csak akkor készítsük el, ha már az alja megszilárdult. Öntsük a vizet egy lábasba, melegítsük fel a cukorral és rakjuk bele a málnát (használhatunk más bogyós gyümölcsöt is). Keverjük el benne a beáztatott és kicsavart lapzselatint, majd öntjük a pohárkák tetejére.
Tálaláskor helyezzünk rá egy gyümölcsdarabot, majd szórjuk meg fahéjas cukorral.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 109 megtekintés