Málnazselés panna cotta recept

2012-04-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

A Karácsonyi menü nagyszerű kiegészítése ez a recept, bátran készíthető levesek, halas ételek mellé.

Hozzávalók

3 dl tej
3 dl tejszín
10 dkg cukor
1 citrom héja
1 kiskanál fahéj
4 lap zselatin

A zseléhez:
1 dl víz
2 evőkanál cukor
30-40 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)
2 lapzselatin

Recept elkészítése

1. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a tejet, pár másodpercig keverjük fel egy botmixer segítségével. Adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot. Kezdjük el forráspontig felmelegíteni, közben keverjük hozzá egy citrom reszelt héját egy kiskanál fahéjat. Vegyük le a tűzről.

2. A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe kb. húsz percig, majd keverjük hozzá a tejes keverékhez. Öntsük kis pohárkákba és tegyük hűtőszekrénybe, ameddig megszilárdul.

3. A panna cotta tetejére a zselét csak akkor készítsük el, ha már az alja megszilárdult. Öntsük a vizet egy lábasba, melegítsük fel a cukorral és rakjuk bele a málnát (használhatunk más bogyós gyümölcsöt is). Keverjük el benne a beáztatott és kicsavart lapzselatint, majd öntjük a pohárkák tetejére.

Tálaláskor helyezzünk rá egy gyümölcsdarabot, majd szórjuk meg fahéjas cukorral.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 109 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Citromos panna cotta

  • Epres panna cotta