Narancsos-mákos panna cotta
2015-03-05- Típus: Panna cotta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 30 perc
Nagyon egyszerűen elkészíthető, ám igen finom desszert.
Ezeket szerezd be:
- 2 dl tej
- 2 ek méz
- 1 ek mák
- 1 tk vanília aroma
- reszelt narancshéj
- 175 ml tejföl
- porcukor (ízlés szerint)
- 10 g zselatin
1. Lépés
Egy edénybe beleönteni a tejet, hozzáadni a mézet a vaníliaaromát és a mákot, majd felforralni.
Amikor felforrt, lassú tűzön kevergetve, 1-2 percig főzni.
2. Lépés
Ezután a tűzről levenni, majd hozzáadni a zselatint. Addig kevergetni, még teljesen feloldódik. Végül langyosra hűteni.
A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral jól kikeverni. (Figyelni arra, hogy a tejet mézzel főztük fel és már édes!)
3. Lépés
Ezután a kikevert tejfölbe belereszelni egy narancs héját és így is jól összekeverni. Végül a langyosra hűtött tejes keveréket összekeverni az ízesített tejföllel.
4. Lépés
Poharakba önteni, majd a hűtőbe tenni legalább egy órára, hogy kellően megdermedjen. Tálaláskor olvasztott mézzel megcsorgatott mandarint kínálni hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 493 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
139 kcal -
Zsír
4g -
Szénhidrát
21.9g -
Fehérje
4.7g -
Koleszterin
11mg -
Cukor
20.6g