Citromos panna cotta
2014-09-09- Típus: Panna cotta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Az olasz panna cotta recept az egyik kedvencem. Nem lehet megunni, annyira krémes és lágy.
Ezeket szerezd be:
- 300 ml tej
- 100 ml 30%-os tejszín
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 1 citrom (plusz 1 a díszítéshez)
- 1 evőkanál zselatinpor
- menta
1. Lépés
A tejet a tejszínnel felforraljuk, hozzászórjuk a vaníliás cukort. Egy citrom héját lereszeljük, azt is a krémhez tesszük.
2. Lépés
Jöhet bele a zselatinpor. Lehúzzuk a tűzről az edényt és krémes állagúra keverjük, amíg a zselatin feloldódik és egy kicsit összébb ugrik.
3. Lépés
A krémet hideg vízzel kiöblített tálkákba töltjük, majd hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. Tálaláskor mártsuk a panna cottás edénykéket meleg vízbe, majd fordítsuk a panna cottát tányérra. Citromkarikákkal, mentával díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 073 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
100 kcal -
Zsír
2.8g -
Szénhidrát
15.4g -
Fehérje
5.1g -
Koleszterin
10mg -
Cukor
13.4g