Karácsonyi almatorta
2014-12-09- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Egy kiváló sütemény az ünnepekre, ami igen hasonlít a répatorta receptjéhez. Igény szerint adhatunk hozzá egy kis brandyt vagy rumot.
Ezeket szerezd be:
- 200g puha vaj
- 200g muscovado cukor
- 3 tojás
- 1 evőkanál méz
- 200g rétesliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szerecsendió és fahéj (de más fűszer is megteszi, ami passzol)
- 2 közepes alma, lereszelve
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kerek 20cm-es tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral. Dolgozzuk el az első hét hozzávalót egy elektromos kézi mixerrel, amíg egyenletesen homogén krémet kapunk. Egy fakanállal keverjük hozzá a gyümölcsöket is.
2. Lépés
Kanalazzuk a tésztát a formába és süssük 50 percig–1 óráig, vagy amíg a sütemény sötét aranyszínű lesz. Ellenőrizzük tűpróbával. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha szeretnénk, nyugodtan bevonhatjuk csokival – véleményem szerint a fehér csoki illik hozzá a legjobban, de lehet mascarpones krém is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 983 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
350 kcal -
Zsír
16g -
Szénhidrát
51g -
Fehérje
4g -
Só
0.63g -
Cukor
18g