Lemon curd – angol citromkrém

2013-10-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Lemon curd – avagy citromkrém. Külföldi – legfőképpen angol – receptekben nagyon sokat olvasni róla, az angolok előszeretettel használják torták, sütemények ízesítésére, én akár magában is eleszegetem vagy gyümölcs mellé. Mindenképpen tartsuk hűtőben legfeljebb 2 hétig.

Ezeket szerezd be:

  • 4 citrom reszelt héja és leve
  • 100 g vaj
  • 250 g cukor
  • 5 db tojás

1. Lépés

A citromok héját lereszeljük, egy lábasba tesszük, majd belefacsarjuk a levüket. Adjuk hozzá a cukrot és a vajat és az egészet gőz fölött addig kevergetjük, míg minden teljesen elolvad. Ha kész, levesszük a tűzhelyről és félretesszük, szobahőmérsékletűre hűtjük.

2. Lépés

Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, kézi habverővel jól elkeverjük és kis lángon 12-15 percig kevergetjük, míg besűrűsödik. Mutatás üvegedénybe kanalazzuk, légmentesen zárjuk és hűtőben tároljuk. Kekszek, sütemények töltelékeként vagy mázként is alkalmazható!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 853 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    560 kcal
  • Zsír

    21g
  • Szénhidrát

    44g
  • Fehérje

    3g

Kommentek