Fahéjas-almás kevert süti

2016-02-25
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Egy alacsony cukortartalmú gyümölcsös süti következzék, amit fogyókúrázók is bátran készíthetnek.

Ezeket szerezd be:

  • 85g lágy vaj
  • 85g xilit
  • 125g liszt
  • 25g zabpehely
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 2-3 alma
  • 25g pekándió

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kenjünk ki egy 20x16cm-es sütőedényt. Tegyük a vajat és a xilitet egy tálba, aztán jöhet hozzá a liszt, a zabpehely, a fahéj és a sütőpor.

2. lépés

Törjük fel a tojást, hozzáadjuk a tejet, majd egy elektromos kézi habverővel simára dolgozzuk. Keverjük össze a tojásos és a lisztes keveréket, majd jöhet hozzá a meghámozott, apró kockákra vágott alma.

3. lépés

Kaparjuk a tésztát a sütőedénybe, a tetejét szórjuk meg a pekándióval. Süssük 35-45 percig, amíg aranybarna lesz.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

15 879 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás szilvás lepény

  • Diétás márvány szelet

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    328 kcal
  • Zsír

    36g
  • Fehérje

    17g
  • Szénhidrát

    8g
  • Cukor

    6g
  • 0.8g