Fahéjas-almás kevert süti
2016-02-25- Típus: Kevert süti
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Egy alacsony cukortartalmú gyümölcsös süti következzék, amit fogyókúrázók is bátran készíthetnek.
Ezeket szerezd be:
- 85g lágy vaj
- 85g xilit
- 125g liszt
- 25g zabpehely
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 2 nagy tojás
- 3 evőkanál tej
- 2-3 alma
- 25g pekándió
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kenjünk ki egy 20x16cm-es sütőedényt. Tegyük a vajat és a xilitet egy tálba, aztán jöhet hozzá a liszt, a zabpehely, a fahéj és a sütőpor.
2. lépés
Törjük fel a tojást, hozzáadjuk a tejet, majd egy elektromos kézi habverővel simára dolgozzuk. Keverjük össze a tojásos és a lisztes keveréket, majd jöhet hozzá a meghámozott, apró kockákra vágott alma.
3. lépés
Kaparjuk a tésztát a sütőedénybe, a tetejét szórjuk meg a pekándióval. Süssük 35-45 percig, amíg aranybarna lesz.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
15 879 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
328 kcal -
Zsír
36g -
Fehérje
17g -
Szénhidrát
8g -
Cukor
6g -
Só
0.8g