Fahéjas-epres galette
2014-08-01- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Újabb finomság a láthatáron. Ropogós, gyümölcsös. Fagylalttal tálalva isteni!
Egy bögre mérete 300 ml.
Ezeket szerezd be:
- 1 bögre liszt
- 1 evőkanál barna cukor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 50 ml hideg víz
- 100 g vaj
- 500 g eper
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál méz
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 tojás
1. Lépés
Egy nagy keverőtálba tegyük a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk össze a vajjal. Gyúrjuk össze, adjunk hozzá egy kis vizet, amennyiben szükséges. Alakítsunk belőle egy nagy labdát. Csomagoljuk fóliába, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára. (Ennél a résznél fagyasztható a tészta.)
2. Lépés
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 4-5 mm vékonyra (ha lehet kör alakúra). A közepére tegyük a tölteléket.
3. Lépés
Az epret mossuk át jól, majd csumázzuk ki. A nagyobb darabokat vágjuk félbe, negyedbe tetszés szerint. Adjunk hozzá 2 evőkanál barna cukrot, a mézet, a fahéjat, majd hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen. Ezután a tészta közepére halmozzuk a tölteléket, kicsit elegyengetjük.
4. Lépés
A tészta széleit egy felhajtjuk. Megkenjük tojássárgájával, megszórjuk (a tölteléket is) barna cukorral, majd 180°C-on 35-40 perc alatt készre sütjük.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
4 534 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
408 kcal -
Zsír
22.1g -
Szénhidrát
49.3g -
Fehérje
5.7g -
Koleszterin
95mg -
Cukor
21.5g