Könnyű eperhab
2012-08-04- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ha még mindig dúskálnánk a későn érő eperben, vagy csak azt van kedvünk falatozni, akkor a következő receptet mindenképpen készítsük el.
Ezeket szerezd be:
- 3-4 csésze eper
- 1/3 csésze méz
- csipet só
- 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 pohár vaníliás joghurt
- 3 tojásfehérje
- 1 evőkanál cukor
1. Lépés
Keverjük össze az epret, a mézet, és a sót egy közepes tálban, és keverjük addig, míg a méz minden eperre jut. Nyomkodjuk össze az epret egy krumplinyomóval, amíg a fele eper összetörik, de hagyjunk benne néhány nagyobb darabot sértetlenül.
2. Lépés
Főzzük az epret magas hőfokon, időnként megkeverve, körülbelül 5 percig. Ha nagyon habosodna, akkor egy kanállal távolítsuk el róla. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét, keverjük össze, és teljesen felforraljuk, kb 2 percig.
3. Lépés
Vegyük le a tűzről, helyezzük egy tálba, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletre, kb 30 perc alatt. Amikor a eperöntet kihűlt, óvatosan verjük fel a joghurtot egy nagy tálban és külön a tojáshabot a cukorral, majd fogassuk össze őket. Vigyázzunk, hogy a kemény habot ne verjük túl.
4. Lépés
Keverjük hozzá az eperöntetet, lehet teljesen egyenletesen, de márványosan is, majd jól hűtsük be fogyasztás előtt.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
3 759 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
222,8 kcal -
Zsír
7,2 g -
Fehérje
5,9 g -
Szénhidrát
35,1 g