Kókusz felfújt karamell mártással
2012-07-10- Típus: Gyümölcsfelfújt
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Annyira imádom ezeket a kis sütőformákban készített desszerteket. Olyan aranyosak és még az ízük is mennyei.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze cukor
- ¼ csésze víz
- ¼ csésze frissen facsart narancslé
- 6 tojás
- 1 doboz kókusztej
- 1 csésze reszelt kókusz (karamellhez)
- ¾ csésze cukor
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 1 doboz sűrített tej
- 3 ek kukoricakeményítő
- csipet só
1. Lépés
Keverjük össze a vizet, a narancslevet és a cukrot egy lábasban, majd közepes hőfokon kezdjük el megolvasztani és karamellizálni a cukrot. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg magunkat.
2. Lépés
Öntsük bele a karamellt kis sütőformákba, vagy felfújtakhoz használatos formákba. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Helyezzük vizet egy nagy tepsibe, és helyezzük bele a sütőformákat. Egy elektromos keverővel keverjük össze a tojás, a kókusztejet, a reszelt kókuszt, a narancshéj, cukrot, a sűrített tejet, a kukoricakeményítőt egy csipet sóval együtt, amíg minden összetevő jól keverik.
3. Lépés
Öntsük bele a keveréket a sütőformákba, a vízzel teli tepsivel együtt helyezzük a sütőbe és süssük 40-50 percig. Hagyjuk kihűlni.
Mikor kész, borítsuk ki finoman egy tányérra a tortaformából, így a karamell a tetejére kerül.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 362 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
641 kcal -
Összes Zsír
22,8 g -
Koleszterin
181 mg -
Szénhidrát
103 g -
Cukor
97 g -
Fehérje
11 g