Kecskesajttal töltött paprika és paradicsom
2013-12-07- Típus: Paprika töltve receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Kaptam nagyon finom kecskesajtot és úgy döntöttem, hogy megtöltöm vele a paprikát és a paradicsomot.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kalifornia paprika
- 3 db paradicsom
- 5 db salátalevél
- 2 db retek
- 15 dkg kecskesajt
- 10 dkg juhtúró
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- 6 db fekete olívabogyó
- extra szűz olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
1. lépés
A tányért kibélelem a salátalevelekkel, sózom, borsozom.
2. lépés
A citromból levágok két karikát, a retket félbevágom. A paradicsomot és a paprikát megskalpolom, a paprika magházát eltávolítom, a paradicsom belsejét kanállal kivájom, s egy tányérba rakom. Hozzáadom a kecskesajtot, a túrót, az aprított petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.
3. lépés
A masszával megtöltöm a paprikát és a paradicsomokat, a salátára helyezem őket, visszateszem a kalapjukat, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat.
4. lépés
Ráteszem a retket, a citromkarikákat, az olívabogyókat és egy petrezselyemlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 328 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
960 kcal -
Zsír
66,2 g -
Koleszterin
166 mg -
Szénhidrát
31,4 g -
Cukor
16 g -
Fehérje
64 g