Joghurtos csoki mousse
2013-03-17- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
A mousse-okban az a jó, hogy tulajdonképpen bármihez feltudjuk használni. Készíthetjük tortakrémként, használhatjuk somlóihoz, de bármilyen tiramisuval is párosíthatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 250 g étcsokoládé
- 250 ml tej
- 3 evőkanál cukor
- Csipetnyi só
- 500 ml görög joghurt
- 1 evőkanál Amaretto (opcionális)
1. lépés
Törjük apróra a csokoládét kézzel, vagy egy darálógép segítségével. Egy dupla fenekő lábasban habverővel keverjük el a tejet, cukrot és sót. Melegítsük fel a keveréket közepes lángon. Nem forraljuk, mert akkor kifut!
2. lépés
Adjuk hozzá a csokoládét a tejes keverékhez és hagyjuk állni 1 percig, anélkül, hogy kevernénk. Utána óvatosan keverjük össze egy fakanállal, amíg a csokoládé megolvad a tejben. Vegyük le a tűzről, és folytatni a keverést lassan, míg a tej és a csokoládé keverék teljesen sima lesz.
3. lépés
Egy másik tálba öntsük a joghurtot, a felesleges folyadékot öntsük le róla, majd egy villával keverjük át, hogy sima legyen. Keverjük hozzá a joghurtot a csokis keverékhez, amikor már kicsit lejjebb hűlt, dolgozzuk egy habverővel simára. A legvégén keverhetünk hozzá egy kis likőrt.
A mousset azután öntsük külön poharakba, kis tálakba, majd a tálalásig tároljuk hűvös helyen. Díszíthetjük a tetejét tejszínhabbal, gyümölcsökkel.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
7 287 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
339 kcal -
Zsír
14.9g -
Szénhidrát
36.4g -
Fehérje
12.9g