Káposztás sztrapacska
2012-06-18- Típus: Sztrapacska receptek
- Nemzetiség: Szlovák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ti tudjátok, hogy mi az a sztrapacska? Őszintén bevallom, hogy amíg nem mentem át Szlovákiába és ismertem-, kóstoltam meg, addig azt se tudtam, hogy létezik. Készítsétek el, mert nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg Krumpli
- 40 dkg Liszt
- 40 dkg Savanyú káposzta
- 15 dkg Szalonna
- Só
- Bors
1. lépés
A nyers krumplit szépen megpucoljuk és lereszeljük, majd kicsit sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a liszttel. A burgonya fog egy kis levet ereszteni, ezért nem kell megijedni, hogy nem fog összeállni. Ha netán mégse sikerülne, nyugodtan adjunk hozzá 1-2 tojást és egy kevés vizet. Közepes állagúra keverjük, kb. annyira, hogy a fakanál megálljon benne. Ezután forrásban lévő vízben nokedliszaggatóval kiszaggatjuk.
2. lépés
A szalonnát tetszés szerint felvágjuk. Én kis kockákra szoktam. Ezután egy edényben a zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a felvágott, felaprított káposztát. Itt is sózzuk, borsozzuk, majd fedőt teszünk rá és megpároljuk egybe.
3. lépés
Ha megpároltuk a káposztát, hozzáöntjük a sztrapacskát és átpirítjuk az egészet. Érdemes ennél a fázisnál megkóstolni és fűszerezni sóval, borssal, azonban ne essünk abba a hibába, mint én legutóbb… Annyira kóstoltam, hogy egy szép adagot megettem a fűszerezés közben, olyan finom lett. :)))
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
5 117 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
749 kcal -
Összes Zsír
17 g -
Koleszterin
41 mg -
Szénhidrát
118,4 g -
Cukor
5 g -
Fehérje
29,7 g