Káposztás sztrapacska

2012-06-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ti tudjátok, hogy mi az a sztrapacska? Őszintén bevallom, hogy amíg nem mentem át Szlovákiába és ismertem-, kóstoltam meg, addig azt se tudtam, hogy létezik. Készítsétek el, mert nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg Krumpli
  • 40 dkg Liszt
  • 40 dkg Savanyú káposzta
  • 15 dkg Szalonna
  • Bors

1. lépés

A nyers krumplit szépen megpucoljuk és lereszeljük, majd kicsit sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a liszttel. A burgonya fog egy kis levet ereszteni, ezért nem kell megijedni, hogy nem fog összeállni. Ha netán mégse sikerülne, nyugodtan adjunk hozzá 1-2 tojást és egy kevés vizet. Közepes állagúra keverjük, kb. annyira, hogy a fakanál megálljon benne. Ezután forrásban lévő vízben nokedliszaggatóval kiszaggatjuk.

2. lépés

A szalonnát tetszés szerint felvágjuk. Én kis kockákra szoktam. Ezután egy edényben a zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a felvágott, felaprított káposztát. Itt is sózzuk, borsozzuk, majd fedőt teszünk rá és megpároljuk egybe.

3. lépés

Ha megpároltuk a káposztát, hozzáöntjük a sztrapacskát és átpirítjuk az egészet. Érdemes ennél a fázisnál megkóstolni és fűszerezni sóval, borssal, azonban ne essünk abba a hibába, mint én legutóbb… Annyira kóstoltam, hogy egy szép adagot megettem a fűszerezés közben, olyan finom lett. :)))

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 117 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sztrapacska

  • Juhtúrós sztrapacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    749 kcal
  • Összes Zsír

    17 g
  • Koleszterin

    41 mg
  • Szénhidrát

    118,4 g
  • Cukor

    5 g
  • Fehérje

    29,7 g