Juhtúrós sztrapacska
2012-04-30- Típus: Sztrapacska receptek
- Nemzetiség: Hungarikum, Szlovák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
A sztrapacska nem teljesen magyar eredetű recept, hanem szlovák étel, de ettől függetlenül nálunk is nagy hagyománya van, főleg a juhtúrós változatban. Szinte minden étteremben lehet kapni ezt a fajta változatot.
Ezeket szerezd be:
- 5 nagy krumpli
- 15 dkg liszt
- 20 dkg juhtúró
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál só
Recept elkészítése
1. A krumplikat jól megmossuk és hámozzuk, majd egészen finom reszelőn reszeljük, majd liszttel és és sóval galuska szerű tésztát gyúrunk belőle.
2. Egy lábasban felteszünk 1 l vizet forrni, teszünk bele 3 evőkanál olajat és 1 evőkanál sót és beleszaggatjuk a tésztát. A galuskákat leszűrjük, majd összekeverjük a juhtúróval és még forrón tálaljuk.
Ízesítésképpen szoktak rátenni sült szalonnát és tejfölt a tetejére.
Értékelések
(3.4 / 5)
5 személy értékelt
8 199 megtekintés