Gyors trópusi pite
2013-02-11- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő kevert pitetészta nagyon gyorsan elkészül, ha egy kis csemegére vágynánk a vacsora után. Érdemes más gyümölccsel is kísérletezni.
Ezeket szerezd be:
- 300 g liszt
- 5 tojás
- 160 g vaj
- 300 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 300 g vegyes trópusi gyümölcs (ananász, kivi, narancs, grépfrút stb.)
1. Lépés
A vajat habosra keverjük a a porcukorral és a tojássárgákkal, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt. A tojások fehérjét egy kis sóval kemény habbá vejük, majd laza mozdulatokkal a tésztához keverjük.
2. Lépés
A tésztát közepes nagyságú, kivajazott tepsibe vagy tortaformába öntjük. A gyümölcsöket egyenletesen elszórjuk a tetején.
180°C-ra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 886 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
649 kcal -
Zsír
25,08 g -
Szénhidrát
96,5 g -
Fehérje
10 g