Gyors trópusi pite

2013-02-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő kevert pitetészta nagyon gyorsan elkészül, ha egy kis csemegére vágynánk a vacsora után. Érdemes más gyümölccsel is kísérletezni.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g liszt
  • 5 tojás
  • 160 g vaj
  • 300 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 300 g vegyes trópusi gyümölcs (ananász, kivi, narancs, grépfrút stb.)

1. Lépés

A vajat habosra keverjük a a porcukorral és a tojássárgákkal, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt. A tojások fehérjét egy kis sóval kemény habbá vejük, majd laza mozdulatokkal a tésztához keverjük.

2. Lépés

A tésztát közepes nagyságú, kivajazott tepsibe vagy tortaformába öntjük. A gyümölcsöket egyenletesen elszórjuk a tetején.
180°C-ra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 886 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    649 kcal
  • Zsír

    25,08 g
  • Szénhidrát

    96,5 g
  • Fehérje

    10 g