Sztrapacska
2014-04-11- Típus: Sztrapacska receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Az egész család kedvence a sztrapacska, gyors elkészítés, és másnap is fogyasztható, ha marad belőle.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg krumpli
- 1 db tojás
- 40 dkg finomliszt
- só és frissen örölt bors
- A juhtúrós krémhez:
- 25 dkg juhtúró
- 4 dl tejföl
- 20 dkg füstölt szalonna
1. Lépés
A krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük, ehhez adjuk a tojást, a lisztet, megsózzuk, megborsozzuk, fakanállal összedolgozzuk, ha olyan az állaga, mint a sűrű nokedlitésztáé, akkor rendben van.
2. Lépés
A tészta főzéséhez egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk és ha már lobog, nokedliszaggatón beleszaggatjuk a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz színére, adunk nekik még 2 percet, hogy belül is átfőjenek, aztán szűrővel kiemeljük, jól lecsöpögtetjük.
3. Lépés
A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőbe dobjuk, és mérsékelt tűzön addig kevergetjük, amíg pörgősre nem pirul, aztán a kiolvadt zsírral együtt átöntjük egy jókora keverőtálba, és oda szedjük majd a kifőtt tésztát.
4. Lépés
A juhtúrós krémet elkészítjük és amikor már kiadagoljuk a sztrapacskát akkor a tetejére tesszük, és a tetejére a kisült felszeletelt szalonnát. Jó étvágyat hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 966 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
853 kcal -
Zsír
41.6g -
Szénhidrát
80.8g -
Fehérje
37.4g -
Koleszterin
131mg -
Cukor
3.1g