Halsaláta rákfarokkal és rizzsel
2013-08-08- Típus: Halsaláta, Karcsúsító ételek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Rákfarkot egy nyaralás alkalmával ettem elsőnek, aztán nemrég egy hipermarketben bukkantam rá tök véletlenül. Vettem egy kisebb csomaggal (sajnos nem olcsó) és készítettem el ezt.
Ezeket szerezd be:
- 6 db Rákfarok
- 30 dkg Tőkehal
- 15 dkg Tonhal
- 1 db Vöröshagyma
- 1 db Sárgarépa
- 20 dkg Rizs
- 2-3 db Paradicsom
- 1 fej Saláta
- Petrezselyem
- Bors
- Só
- - : : : Mártás : : : -
- 1 dl Joghurt
- 1 db Tojás
- 1 kiskanál Mustár
1. lépés
A rizst sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott petrezselymet, sárgarépát, vöröshagymát, valamint a filézett halakat és a rákfarkot vízben puhára főzzük. Amikor minden megfőtt, leszűrjük és a rizzsel együtt a tányérra szedjük. Kis darabokra tépkedett salátával és szeletelt paradicsommal díszítjük.
2. lépés
Az öntettel folytatjuk. A joghurtot, mustárt és a tojást jó alaposan összekeverjük vagy összeturmixoljuk, majd a salátánk mellé kínáljuk.
TIPP: Legyen fontos a díszítés! A rizsből formázzunk ciciket. :) Nekünk férfiaknak bejön. :P
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 495 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
545 kcal -
Összes Zsír
7,3 g -
Koleszterin
322 mg -
Szénhidrát
48,9 g -
Cukor
4,7 g -
Fehérje
64,9 g