Halsaláta rákfarokkal és rizzsel

2013-08-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Rákfarkot egy nyaralás alkalmával ettem elsőnek, aztán nemrég egy hipermarketben bukkantam rá tök véletlenül. Vettem egy kisebb csomaggal (sajnos nem olcsó) és készítettem el ezt.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db Rákfarok
  • 30 dkg Tőkehal
  • 15 dkg Tonhal
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 db Sárgarépa
  • 20 dkg Rizs
  • 2-3 db Paradicsom
  • 1 fej Saláta
  • Petrezselyem
  • Bors
  • - : : : Mártás : : : -
  • 1 dl Joghurt
  • 1 db Tojás
  • 1 kiskanál Mustár

1. lépés

A rizst sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott petrezselymet, sárgarépát, vöröshagymát, valamint a filézett halakat és a rákfarkot vízben puhára főzzük. Amikor minden megfőtt, leszűrjük és a rizzsel együtt a tányérra szedjük. Kis darabokra tépkedett salátával és szeletelt paradicsommal díszítjük.

2. lépés

Az öntettel folytatjuk. A joghurtot, mustárt és a tojást jó alaposan összekeverjük vagy összeturmixoljuk, majd a salátánk mellé kínáljuk.

TIPP: Legyen fontos a díszítés! A rizsből formázzunk ciciket. :) Nekünk férfiaknak bejön. :P

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 495 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szardíniás-tojásos saláta mozzarellával

  • Szardíniás-tojásos saláta

  • Szardinellás saláta tojással és fetával

  • Dinnyesaláta tonhallal és kagylóval

  • Paradicsomos heringsaláta fűszeresen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    545 kcal
  • Összes Zsír

    7,3 g
  • Koleszterin

    322 mg
  • Szénhidrát

    48,9 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    64,9 g