Habos-krémes linzer
2014-04-03- Típus: Krémes sütemények, Linzer
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Most találtam rá erre a receptre, nagyon finom. Főleg másnap, mikorra összeérnek a finom ízek.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 35 deka liszt
- 10 deka porcukor
- 12 deka margarin
- 1csg sütőpor
- 1csg vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
- Hab a tésztára:
- 4 tojásfehérje
- 15 deka cukor
- Lapok kenésére:
- sárgabaracklekvár
- 10 deka durvára aprított dió
- Krém hozzávalói:
- 1csg vaníliás puding
- 15 deka margarin
- 10 deka porcukor
- 3 deci tej
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle.
Még sütés előtt a lapokat lekvárral lekenem. A tojásfehérjét a cukorral habbá verem, és elosztom a két lapon és durvára vagdalt dióval megszórom.
2. Lépés
180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm. Amíg sül, elkészítem a krémet.
A pudingot a szokott módon elkészítem, megfőzöm. A porcukort és margarint krémmé keverem.
3. Lépés
Amikor a puding kihűlt a két krémet összekeverem és a már kihűlt lapot megkenem: a diós felére teszem a krémet
és a másik lapot ráhelyezem úgy, hogy a diós rész legyen felül.
1 óra múlva szeletelhető.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
10 569 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
769 kcal -
Zsír
38.2g -
Szénhidrát
98.4g -
Fehérje
12.3g -
Koleszterin
108mg -
Cukor
61g