Gyümölcsös kosárkák
2013-04-22- Típus: Gyümölcskosárka, Gyümölcsös desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Könnyű tésztájú gyümölcsös sütemény. Szükséges hozzá kosárka forma, de muffin formában is készíthetjük, viszont akkor több töltelékkel kell számolnunk.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g hideg vaj
- 3-4 evőkanál hideg víz
- Krém:
- 300 ml tej
- 1 tk vanília aroma
- 3 tojás sárgája
- 2 evőkanál liszt
- 100g cukor
- Tetejére:
- 300 g friss gyümölcs (eper, áfonya, ananász, ribizli, banán, szőlő)
1. lépés
Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a vajat. Keverjük össze a vajat a liszttel, morzsoljuk össze a kezünkkel. Lassan hozzáadjuk a vizet, és a masszát keverjük össze. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe 30 percre.
2. lépés
Krém elkészítése: Egy lábasban melegítsük fel a tejet a vaníliával. Ne forraljuk fel. Egy nagy tálban krémesre keverjük a tojássárgáját és a cukrot, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a krém egységes lesz.
3. lépés
A tejes keveréket lassan öntsük a tojáskeverékhez, közben folyamatosan keverjük. Amikor mindent jól elkevertünk, öntsük vissza egy lábasba, majd addig forraljuk, ameddig a krém besűrűsödik. Folyamatosan keverjük. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
4. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tésztát vegyük elő a tésztát és mérjük bele a kivajazott kosárka formákba. Szurkáljuk meg az alját, majd süssük elő 15 percig. Amikor kezd aranybarna lenni a tészta, akkor ki is vehetjük a sütőből. Tegyük félre hűlni.
5. lépés
Amikor a tészta teljesen lehűlt, szedjük ki a formából, majd töltsük meg a krémmel, a tetejét pedig díszítsük a megmosott gyümölcsökkel.
Értékelések
(3.6 / 5)
13 személy értékelt
23 098 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
387 kcal -
Zsír
17.1g -
Szénhidrát
50.6g -
Fehérje
7.2g