Gyors fahéjas csiga

2012-11-20
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő recept igazán egyszerű, nem kell sokat bajlódni várakozni vele. A mamám csinált mindig ilyet Karácsonykor.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • ¾ csésze cottage cheese vagy túró
  • 1/3 csésze kefir
  • 1/4 csésze cukor
  • 4 evőkanál sótlan vaj, olvasztott
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 csésze liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • Töltelékhez:
  • 1,5 evőkanál sótlan vaj
  • 2/3 csésze barna cukor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd vajazzunk ki egy tetszőleges sütőformát. (Kerámiaedényben is érdemes készíteni.)
Egy robotgéppel dolgozzuk össze a cottage cheese-t (nagyobb szupermarketekben lehet találni, de túrót is használhatunk helyette), a kefirt, a cukrot, az olvasztott vajat és a vaníliát.

2. Lépés

Dolgozzunk mindent simára. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát és ezúttal már lisztezett kézzel gyúrjuk össze a tésztát. Mikor eléggé összeállt, nyújtsuk fél cm vékonyra. Megkenjük a tésztát az olvasztott vajjal. Egy közepes tálban összekeverjük a barna cukrot, a fahéjat, és szegfűszeget. Szórjuk meg a tésztát vele.

3. Lépés

Tekerjük fel a tésztát, majd vágjuk kis szeletekre és helyezzük el a kivajazott formában, kerámiaedényben. A tetejüket szórjuk még meg fahéjas cukorral. Süssük 20-28 percig, amíg aranybarna lesz a külseje.

Tálaljuk vanília pudinggal vagy sodóval leöntve.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

6 209 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    376 kcal
  • Zsir

    11.7g
  • Szénhidrát

    59.5g
  • Fehérje

    8.8g