Gyors fahéjas csiga
2012-11-20- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő recept igazán egyszerű, nem kell sokat bajlódni várakozni vele. A mamám csinált mindig ilyet Karácsonykor.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- ¾ csésze cottage cheese vagy túró
- 1/3 csésze kefir
- 1/4 csésze cukor
- 4 evőkanál sótlan vaj, olvasztott
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- Töltelékhez:
- 1,5 evőkanál sótlan vaj
- 2/3 csésze barna cukor
- 1,5 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd vajazzunk ki egy tetszőleges sütőformát. (Kerámiaedényben is érdemes készíteni.)
Egy robotgéppel dolgozzuk össze a cottage cheese-t (nagyobb szupermarketekben lehet találni, de túrót is használhatunk helyette), a kefirt, a cukrot, az olvasztott vajat és a vaníliát.
2. Lépés
Dolgozzunk mindent simára. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát és ezúttal már lisztezett kézzel gyúrjuk össze a tésztát. Mikor eléggé összeállt, nyújtsuk fél cm vékonyra. Megkenjük a tésztát az olvasztott vajjal. Egy közepes tálban összekeverjük a barna cukrot, a fahéjat, és szegfűszeget. Szórjuk meg a tésztát vele.
3. Lépés
Tekerjük fel a tésztát, majd vágjuk kis szeletekre és helyezzük el a kivajazott formában, kerámiaedényben. A tetejüket szórjuk még meg fahéjas cukorral. Süssük 20-28 percig, amíg aranybarna lesz a külseje.
Tálaljuk vanília pudinggal vagy sodóval leöntve.
Értékelések
(4 / 5)
7 személy értékelt
6 209 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
376 kcal -
Zsir
11.7g -
Szénhidrát
59.5g -
Fehérje
8.8g