Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel
2014-04-29- Hány főre: 6
- Előkészítés: 1:10 p
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 1:25 p
A tökmaglisztnek van egy áldásos tulajdonsága, álcázásra is használható! Ha kevés mandulaaromát adunk hozzá pisztácia, ha kicsit többet, akkor marcipán ízeket idézhetünk lő vele. Így jöhetett létre az alábbi, egyszerű recept.
Asztalra kitevős, család meg rájárós típusú, gyorsan elkapkodós süti.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 egész tojás
- 12,5 dkg margarin
- Krém:
- 2 ek. tökmagliszt
- 2 tk. mandula aroma
- 1 ek. cukor
- 7 ek. víz (ha szükséges tegyünk még)
- 5 szem dió
- olaj a kenéshez
- egy maréknyi porcukor
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit szintén összekeverjük. A hűtőben pihent tésztát, alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 2 cm-esre).
2. Lépés
Megkenjük a krémmel, majd óvatosan feltekerjük. A rudat a könnyebb kezelhetőség érdekébe, 2-3 részre vágjuk.
Folpackba csomagolva, 30 percre a fagyasztóba helyezzük.
3. Lépés
A 30 perc letelte után, 1-1,5 cm -es szeleteket vágunk, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, annyi távolságot hagyva, hogy kényelmesen elférjenek a sütés közben történő növögetés után is!
4. Lépés
Olajjal megkenjük, majd tört dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on világosra sütjük. melegen porcukorral meghintjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 913 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
419 kcal -
Zsír
18.4g -
Szénhidrát
59g -
Fehérje
5.8g -
Koleszterin
27mg -
Cukor
25g