Gyors citromhab
2015-08-05- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Ezeken a párás napokon bátran ajánlom a következő gyors citromhab receptet, ami egy kevés fehérbort tartalmaz, ezzel emelve az ízek párosításának gyönyörűségén.
Ezeket szerezd be:
- 285ml habtejszín
- 50g porcukor
- 50ml fehérbor
- ½ citrom héja és leve
1. Lépés
Verjük fel a hideg tejszínt a cukorral, amíg kemény habot kapunk. Keverjük hozzá a bort, a citromhéjat és a levet. Laza mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot.
2. Lépés
Kanalazzuk mutatós poharakba, majd tegyük hűtőbe. Tálaláskor szórjuk meg reszelt citromhéjjal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 494 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
329 kcal -
Zsír
29g -
Szénhidrát
15g -
Fehérje
2g -
Só
0.05g -
Cukor
15g