Gyors citromhab

2015-08-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Ezeken a párás napokon bátran ajánlom a következő gyors citromhab receptet, ami egy kevés fehérbort tartalmaz, ezzel emelve az ízek párosításának gyönyörűségén.

Ezeket szerezd be:

  • 285ml habtejszín
  • 50g porcukor
  • 50ml fehérbor
  • ½ citrom héja és leve

1. Lépés

Verjük fel a hideg tejszínt a cukorral, amíg kemény habot kapunk. Keverjük hozzá a bort, a citromhéjat és a levet. Laza mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot.

2. Lépés

Kanalazzuk mutatós poharakba, majd tegyük hűtőbe. Tálaláskor szórjuk meg reszelt citromhéjjal. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 494 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    329 kcal
  • Zsír

    29g
  • Szénhidrát

    15g
  • Fehérje

    2g
  • 0.05g
  • Cukor

    15g