Gombás csirkemell sajttal
2014-03-26- Típus: Gombás hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy nagyon finom gombás csirkemell receptről van szó, ami gyorsan készen van. Érdemes elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg csirkemell
- 25 deka gomba
- 3 deci tejföl
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél deci étolaj + a sütéshez
- 15 deka reszelt sajt
- só, bors
- 1 tojássárgája
- liszt
1. Lépés
A húst megmosom, szeletelem. Tetszés szerint fűszerezem: sózom, borsozom. Lisztbe forgatom és olajban jól átsütöm.
Amikor kisültek, akkor egy hőallő tálba teszem őket, de megfelel a célra bármilyen hőálló edény.
2. Lépés
A hagymát apróra szelem és a féldeci olajon üvegesre párolom. Ekkor hozzáadom a darabolt gombát, amit szintén megpárolok, majd amikor megpuhult, a hússzeletekre teszem.
3. Lépés
A tejfölt egy tojás sárgájával kikeverem és a gombás húst befedem vele.
A reszelt sajttal jól megszórom. Lefedem az edényt és addig sütöm, amíg a sajt a tetején megolvad.
Ekkor az edény tetejét leveszem, és kicsit fedő nélkül pár percig sütöm.
Sült burgonyával és rizzsel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 755 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
845 kcal -
Zsír
49g -
Szénhidrát
7.7g -
Fehérje
93.1g -
Koleszterin
318mg -
Cukor
3.7g