Négercsók házilag
2015-02-23- Típus: Négercsók
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Igazi retro finomság. Nincs olyan, aki nem ismerné ill. szeretné. Valami Isteni volt, szinte egybe betolni ezt a könnyű, habos, csokis finomságot! Aki nehezen tud neki ellenállni, már otthon is elkészítheti ezentúl!
Természetesen ajándéknak szánva is szuper ötlet! ;)
Ezeket szerezd be:
- 16 dkg cukor
- 60 ml víz
- 2 tk. méz
- 2 tojásfehérje
- 1 cs. expressz zselatin fix
- ostyakorongok
- Tetejére:
- tortabevonó
- olaj
1. Lépés
A vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot ill. a zselatin fixet. (Sima zselatin használata esetén, a sziruphoz adjuk még a tojásfehérje hozzákeverése előtt, 2 ek. hideg vízben feloldva.)
2. Lépés
Az így kapott masszát halmozzuk az ostyáinkra. (Ez egy kis türelemjáték, de természetesen, ha nincs kedvünk formázgatni, eltérhetünk a hagyományos, magasabb formától és lehet laposabb is ;) )
3. Lépés
Végezetül a tortabevonót felolvasztjuk és kevés olajjal kikeverjük, majd lassan a kis habcsók halmainkra öntjük és hagyjuk megdermedni. A tetejét kevés natúr il. színezett kókusszal vagy színes szórócukorral díszítjük.
Ha nem kapnánk kerek ostyalapot és a szögletessel meg nem akarunk bajlódni, hogy köröket faragjunk,akkor vékony piskóta rétegre is ültethetjük a habocskákat :)
4. Lépés
A hab készülhet citromos/lime-os, málnás, kókuszos, kakaós és egyéb ízlés szerinti ízekben is! A gyümölcsös ízeket kevés szörp használatával érhetjük el.
Természetesen a bevonókat is variálhatjuk, dolgozhatunk ét, tej vagy fehér csokival a hab ízével harmonizálva.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 121 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
419 kcal -
Zsír
15.1g -
Szénhidrát
66.3g -
Fehérje
7.8g -
Koleszterin
7mg -
Cukor
57.8g