Fűszeres sertéskaraj
2012-10-16- Típus: Sült karaj receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ezt a sertés receptet mindenkinek meg kell kóstolnia. Ezek a finom fűszerek istenien kihozzák a hús igazi zamatos ízét.
Ezeket szerezd be:
- 8 nagyobb szelet sertéskaraj
- 1/2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 1 teáskanál szárított zsálya
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
- 2 teáskanál olaj
- 2 evőkanál liszt
1. lépés
Fűszerezzük a karajt a pirospaprikával, fokhagyma porral, zsályával, kakukkfűvel, sóval és friss borssal. Ne spóroljunk a fűszerekkel, jól dörzsöljük be a húst. Helyezzünk egy sima felületre egy kis lisztet, majd kicsit forgassuk meg benne a húsokat. Nem kell nagyon belisztezni, csak éppen hogy.
2. lépés
Melegítsünk egy nagy serpenyőben kevéske olívaolajat, majd helyezzük bele a hússzeleteket és süssük finom pirosra és ropogósra az összeset. Fordítsuk meg és süssük további 3-4 percig a másik oldalát is.
Tálaljuk rizzsel, bármilyen salátával.
Értékelések
(4.4 / 5)
5 személy értékelt
17 317 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
180 kcal -
Zsír
8,2 g -
Fehérje
20,3 g -
Szénhidrát
4,8 g