Fokhagymás sült sertéskaraj

2012-11-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő recept nagyon sokszor fordul meg a konyhánkban, mert iszonyatosan finom és könnyű is elkészíteni. Sok fűszert használjunk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 tk bors
  • só ízlés szerint
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • olaj a sütéshez

1. lépés

A fokhagymákat megtisztítjuk, majd átnyomjuk egy présen az összeset. A kapott pépes fokhagymákat összekeverjük az olívaolajjal. A húsokat némiképp kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra, csak éppen hogy. Megszórjuk sóval, borssal, majd meghempergetjük a fokhagymás keverékben.

2. lépés

Közben olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, majd szépen kisütjük benne a húsokat. Szép pirosra sütjük mind a két oldalát. Tálaljuk főtt rizzsel vagy sült krumplival.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

14 084 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hóstyai borda recept

  • Tejfölös szelet zöldborsóval

  • Fűszeres sertéskaraj

  • Fokhagymás sertéskaraj