Fokhagymás sült sertéskaraj
2012-11-04- Típus: Sült karaj receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő recept nagyon sokszor fordul meg a konyhánkban, mert iszonyatosan finom és könnyű is elkészíteni. Sok fűszert használjunk.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg sertéskaraj
- 1 fej fokhagyma
- 1 tk bors
- só ízlés szerint
- 3 evőkanál olívaolaj
- olaj a sütéshez
1. lépés
A fokhagymákat megtisztítjuk, majd átnyomjuk egy présen az összeset. A kapott pépes fokhagymákat összekeverjük az olívaolajjal. A húsokat némiképp kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra, csak éppen hogy. Megszórjuk sóval, borssal, majd meghempergetjük a fokhagymás keverékben.
2. lépés
Közben olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, majd szépen kisütjük benne a húsokat. Szép pirosra sütjük mind a két oldalát. Tálaljuk főtt rizzsel vagy sült krumplival.
Értékelések
(3.4 / 5)
7 személy értékelt
14 246 megtekintés