Fehérspárga fehérboros, kapros szósszal
2013-07-03- Típus: Zöldségköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1-2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Még mindig spárga! Ezúttal próbáljunk ki egy fehérboros mártást!
Ezeket szerezd be:
- 1 zacskó fehérspárga (20 síp)
- 1 tejfől
- 1 evőkanál kapor
- só, cukor
- örölt fehér bors
- 1 citrom
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 4 db nagyobb krumpli
- olívaolaj
- petrezselyem
1. lépés
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, karikára vágom, olajon megpirítom, a végén szórok rá aprított petrezselymet. Amíg a krumpli fő, a spárga sípokat megpucolom, fás végűket levágom, sós, cukros vízben megpárolom.
2. lépés
A citromból vágok egy szeletet, 2 kanál tejfölhöz keverek aprított kaprot, csavarok bele citromot, öntök bele egy kevés bort, citromos olajat, összekeverem. Tálaláskor a tányérra helyezem a spárgákat, rálocsolom a szószt, melléhelyezem a krumplit, díszítem egy citrom karikával, s kaporral.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 786 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
456 kcal -
Zsír
13.4g -
Szénhidrát
75.9g -
Fehérje
11.2g