Kenyérlángos recept

2013-11-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Kollégámmal láttuk meg a receptet, azóta folyamatosan készítem:)

Ezeket szerezd be:

  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3-4 db főtt krumpli
  • 3 db kockacukor
  • 1 teáskanál só
  • 50 dkg liszt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db 315 gr-os tejföl
  • 30 dkg párizsi
  • trappista sajt
  • 2 db lilahagyma

1. Lépés

A krumplikat sós vízben megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben a kockacukrokkal megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, élesztőt, sót összedolgozzuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Mikor ez megtörtént. kinyújtjuk.

2. Lépés

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleljük, 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát beletesszük a tepsibe, megkenjük fokhagymás tejföllel.10 percig sütjük. Kivesszük rátesszük a felkockázott párizsit, lilahagymát, reszelt sajtot.Tetejét szép pirosra sütjük.

 

 

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

9 344 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkás, póréhagymás, kukoricás langalló

  • Krémsajtos kenyérlángos recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    648 kcal
  • Zsír

    17.5g
  • Szénhidrát

    96.8g
  • Fehérje

    26g