Egyszerű karalábé leves nokedlivel

2013-10-24
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ez most egy egyszerű karalábé leves, ahol csak a karalábé íze érvényesül, s minimális munkát igényel.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek tej
  • liszt
  • olívaolaj
  • só, bors, pirospaprika
  • zöldségleves kocka
  • A nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt

1. lépés

A karalábét és a krumplit kockára vágom, a hagymákat aprítom.. Egy lábasban olajon előbb a hagymákat megdinsztelem, majd beleteszem a karalábét és a krumplit is, rövid ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel, belemorzsolom a zöldségleves kockát.

2. lépés

Amíg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.

Amikor már csaknem puhák a zöldségek, beleszaggatom a nokedlit, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet és már is tálalom is. A tetejére még szórok őrölt fekete borsot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 000 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karalábéleves csirkemájjal és fehérborral

  • Tejszínes karalábélevél-leves sonkával

  • Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

  • Fehérboros, tejszínes karalábélevél leves parasztkolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    108 kcal
  • Zsir

    4g
  • Szénhidrát

    16.7g
  • Fehérje

    3g