Fokhagymás penne recept

2012-05-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A pennék közül a legtöbben a bolognai változatot ismerik, pedig ezt is számtalan változatban lehet készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag penne tészta
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 evőkanál liszt
  • 3/4 csésze csirke húsleves
  • 3/4 csésze tej
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • só és bors, ízlés szerint
  • 40 dkg reszelt parmezán

1. Lépés

Egy nagy fazék sós vízben főzzük ki a penne tésztát, szűrjük le és tegyük félre. Tegyük a vajat  egy közepes lábasba, olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Főzzük közepes lángon, kb. 1 percig.

2. Lépés

Aduk hozzá a lisztet és főzzük 1 percig állandó keverés mellett.

3. Lépés

Keverjük hozzá a húslevest és a tejet, és főzzük gyakran kevergetve, amíg a mártás forrni kezd, s szépen lassan besűrűsödik.

4. Lépés

Szórjuk meg petrezselyemmel, sóval, borssal és a reszelt sajttal. Keverjük, amíg a sajt megolvad.

5. Lépés

Helyezzük a pennét tányérra, szedjünk rá a szószból, majd tálalás előtt szórjuk meg egy kis petrezselyemmel, igény szerint még egy kis sajttal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 404 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

  • Penne baconös-tejfölös szószban

  • Sajtos húsos penne tészta

  • Baconös-fokhagymás penne

  • Bolognai penne recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    363,8 kcal
  • Összes Zsír

    8,3 g
  • Szénhidrát

    64,1 g
  • Fehérje

    9,8 g