Fokhagymás penne recept
2012-05-21- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 15 perc
A pennék közül a legtöbben a bolognai változatot ismerik, pedig ezt is számtalan változatban lehet készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag penne tészta
- 2 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma, aprítva
- 2 evőkanál liszt
- 3/4 csésze csirke húsleves
- 3/4 csésze tej
- 2 evőkanál petrezselyem
- só és bors, ízlés szerint
- 40 dkg reszelt parmezán
1. Lépés
Egy nagy fazék sós vízben főzzük ki a penne tésztát, szűrjük le és tegyük félre. Tegyük a vajat egy közepes lábasba, olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Főzzük közepes lángon, kb. 1 percig.
2. Lépés
Aduk hozzá a lisztet és főzzük 1 percig állandó keverés mellett.
3. Lépés
Keverjük hozzá a húslevest és a tejet, és főzzük gyakran kevergetve, amíg a mártás forrni kezd, s szépen lassan besűrűsödik.
4. Lépés
Szórjuk meg petrezselyemmel, sóval, borssal és a reszelt sajttal. Keverjük, amíg a sajt megolvad.
5. Lépés
Helyezzük a pennét tányérra, szedjünk rá a szószból, majd tálalás előtt szórjuk meg egy kis petrezselyemmel, igény szerint még egy kis sajttal.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 404 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
363,8 kcal -
Összes Zsír
8,3 g -
Szénhidrát
64,1 g -
Fehérje
9,8 g