Fincsi répatorta
2013-10-11- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A répatorta nem olyan régóta vált kedvencemmé. Az egyik törzskávézómban isteni répatortát kapni, azóta igen sokszor csábulok el.
Ezeket szerezd be:
- 175g barna cukor
- 175ml napraforgóolaj
- 3 nagy tojás
- 140g reszelt sárgarépa
- 100g mazsola
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 175g rétesliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál reszelt szerecsendió
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olajozzunk ki, majd sütőpapírral béleljünk ki egy 18 cm-es négyzet alakú tortaformát. Szórjuk a cukrot egy nagy keverő tálba, öntsük hozzá az olajat, és hozzáadjuk a tojásokat. Enyhén keverjük össze egy fakanállal. Keverjük hozzá a reszelt sárgarépát, a mazsolát és a narancshéjat.
2. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd szitáljuk a tálba. Keverjük el. Öntsük a keveréket az előkészített formába és süssük 40-45 percig, amíg a tészta rugalmas lesz. Hűtsük a formában 5 percig, majd vegyük ki a sütőpapírral együtt és hagyjuk hűlni egy rácson.
Ennél a pontnál készíthetünk hozzá krémsajtos vagy cukormázat, de szerintem így magában is nagyon finom.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
2 986 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
265 kcal -
Zsír
2g -
Szénhidrát
39g -
Fehérje
3g