Gombás paradicsom saláta

2012-08-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Vacsoránál vagy ebédnél, mikor nincs sok időnk a hétköznapokon, akkor törekedjünk az egyszerűségre, így van ez a következő zamatos salátával is, mert pikk-pakk kész!

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag koktélparadicsom
  • 4-5 nagy csiperke
  • 15 dkg feta sajt
  • 1/4 csésze apróra vágott bazsalikom
  • Öntet:
  • 1/2 teáskanál darált fokhagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors

1. Lépés

Tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk kis szeletekre vagy nagyobb kockákra ízlés szerint és egy kis olajon kezdjük el megpirítani egy serpenyőben. Közben vegyük elő a koktélparadicsomokat, mossuk meg, a felét vágjuk félbe vagy gerezdekre, de a kisebbeket akár egyben is hagyhatjuk.

2. Lépés

A sajtot és a bazsalikom leveleket vágjuk darabokra és az utolsó pillanatban, mikor a gomba kész lenne, tegyük bele a  serpenyőbe, de utána már is vegyük le a tűzről. Helyezzük egy tálba az összes hozzávalót, keverjük össze az öntet hozzávalókat és locsoljuk le a salátát. Tartsuk a salátát szobahőmérsékleten kb. 20 percig, ameddig a gombák nagyjából kihűlnek, majd keverés után tálaljuk. Igény szerint sózzuk, borsozzuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 626 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    153,5 kcal
  • Összes Zsír

    9,0 g
  • Szénhidrát

    13,7 g
  • Fehérje

    5,6 g