Gombás paradicsom saláta
2012-08-17- Típus: Gombasaláták, Paradicsomsaláták, Zöldségsaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
Vacsoránál vagy ebédnél, mikor nincs sok időnk a hétköznapokon, akkor törekedjünk az egyszerűségre, így van ez a következő zamatos salátával is, mert pikk-pakk kész!
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag koktélparadicsom
- 4-5 nagy csiperke
- 15 dkg feta sajt
- 1/4 csésze apróra vágott bazsalikom
- Öntet:
- 1/2 teáskanál darált fokhagyma
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál friss citromlé
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
1. Lépés
Tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk kis szeletekre vagy nagyobb kockákra ízlés szerint és egy kis olajon kezdjük el megpirítani egy serpenyőben. Közben vegyük elő a koktélparadicsomokat, mossuk meg, a felét vágjuk félbe vagy gerezdekre, de a kisebbeket akár egyben is hagyhatjuk.
2. Lépés
A sajtot és a bazsalikom leveleket vágjuk darabokra és az utolsó pillanatban, mikor a gomba kész lenne, tegyük bele a serpenyőbe, de utána már is vegyük le a tűzről. Helyezzük egy tálba az összes hozzávalót, keverjük össze az öntet hozzávalókat és locsoljuk le a salátát. Tartsuk a salátát szobahőmérsékleten kb. 20 percig, ameddig a gombák nagyjából kihűlnek, majd keverés után tálaljuk. Igény szerint sózzuk, borsozzuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 626 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
153,5 kcal -
Összes Zsír
9,0 g -
Szénhidrát
13,7 g -
Fehérje
5,6 g