Feketeribizlis finomság
2013-10-13- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő süteményreceptet egyszerűen nem lehet megunni. Nagyon könnyű a tésztája és a gyümölcsök is hihetetlenül finomak benne.
Ezeket szerezd be:
- 250g lágy vaj
- 280g rétesliszt
- 250g porcukor
- ½ teáskanál sütőpor
- 4 tojás
- 150ml natúr joghurt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál mandula kivonat
- 5 evőkanál feketeribizli lekvár
- 25g pirított mandula
- porcukor
1. lépés
Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy 20 x 30 cm-s sütőformát, majd béleljük ki sütőpapírral. Egy robotgéppel verjük fel a vajat, szitáljuk hozzá a lisztet, a cukrot. Ezután jöhet hozzá a sütőpor, a tojás, a joghurt, a vanília és mandula kivonat. Dolgozzuk csomómentesre.
2. lépés
Töltsük a tésztát az előkészített formába, majd süssük 10 percig. Vegyük ki a sütőből, csorgassunk a tetejére lekvárt, szórjuk meg mandulával, majd süssük 15-20 percig tovább, amíg szép aranybarnára pirul. Hűtsük le a formában, majd tálaláskor szórjuk le porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 906 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
309 kcal -
Zsir
17g -
Szénhidrát
36g -
Fehérje
5g