Feketeribizlis finomság

2013-10-13
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő süteményreceptet egyszerűen nem lehet megunni. Nagyon könnyű a tésztája és a gyümölcsök is hihetetlenül finomak benne.

Ezeket szerezd be:

  • 250g lágy vaj
  • 280g rétesliszt
  • 250g porcukor
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • 150ml natúr joghurt
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál mandula kivonat
  • 5 evőkanál feketeribizli lekvár
  • 25g pirított mandula
  • porcukor

1. lépés

Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy 20 x 30 cm-s sütőformát, majd béleljük ki sütőpapírral. Egy robotgéppel verjük fel a vajat, szitáljuk hozzá a lisztet, a cukrot. Ezután jöhet hozzá a sütőpor, a tojás, a joghurt, a vanília és mandula kivonat. Dolgozzuk csomómentesre.

2. lépés

Töltsük a tésztát az előkészített formába, majd süssük 10 percig. Vegyük ki a sütőből, csorgassunk a tetejére lekvárt, szórjuk meg mandulával, majd süssük 15-20 percig tovább, amíg szép aranybarnára pirul. Hűtsük le a formában, majd tálaláskor szórjuk le porcukorral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 906 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    309 kcal
  • Zsir

    17g
  • Szénhidrát

    36g
  • Fehérje

    5g