Tejfölös karalábé
2012-07-01- Típus: Fehérje nap, Tepsis zöldségétel
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Lehet én vagyok tudatlan, de szerintem nem én lennék az egyedüli, aki még nem hallott erről a receptről. Pár napja az egyik kedves barátom megkért, hogy nézzük meg az autóját, mert valami nem akar rajta működni. Ebédre az anyukája ezt a finomságot tálalta.
Ezeket szerezd be:
- 4 fej zsenge Karalábé
- 1 dl Tejföl
- 1 Tojássárgája
- 5 dkg Vaj
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- 15 dkg Sajt
1. lépés
A karalábét megpucoljuk és szeletekre, hasábokra vágjuk, majd 5 dkg vajon átforgatjuk. Kevés sóval megfűszerezzük. A karalábé levet ereszt, de ha kevesellnétek, akkor egy kevés víz hozzáadásával az egészet puhára pároljuk.
2. lépés
Amikor puha lett a karalábé, tegyük át egy tepsibe vagy egy tűzálló tálba. Szórjuk meg egy csokor petrezselyemmel a tetejét. Ha ezzel is megvolnánk, akkor 1 dl tejfölt és 1 tojássárgáját jól összekeverjük és rákenjük a karalábékra. Koronázásként reszelt sajtot szórunk rá és addig sütjük, amíg sajt ráolvad.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 391 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
558 kcal -
Összes Zsír
49,8 g -
Koleszterin
245 mg -
Szénhidrát
7,8 g -
Cukor
3,4 g -
Fehérje
22,1 g