Epres-rebarbarás pite

2012-04-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Hozzávalók

3 csésze rebarbara darabokra vágva
1 csésze eper
1 csésze cukor
1/4 teáskanál só
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 adag kész pitetészta
1 tojás

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Keverjük össze a rebarbarát és az epret a cukorral, sóval és a narancs héjával. Hagyja állni 10 percig.

2. Nyújtsuk ki az elkészített pite tésztát a sütőformának megfelelően. Vajazzuk és lisztezzük a formát, majd egyengessük bele a tésztát. Az ujjbegyünkkel finoman nyomkodjuk bele. Öntsük bele a tölteléket, majd helyezzük rá a pitetészta kisebbik felét a gyümölcsökre. A tetejét szurkáljuk meg villával és kenjük meg egy felvert tojással.

3. Süssük 170 ° C-on 20 percen keresztül, majd csökkentsük a hőt 140 ° C-ra, és süssük további 30-40 perccel tovább.

Tálaljuk melegen vagy hidegen. Ha szobahőmérsékletre hűtjük, a gyümölcslének több idő kell, hogy besűrűsödjön.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 759 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite