Epres-rebarbarás pite
2012-04-02- Hány főre: 6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Hozzávalók
3 csésze rebarbara darabokra vágva
1 csésze eper
1 csésze cukor
1/4 teáskanál só
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 adag kész pitetészta
1 tojás
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Keverjük össze a rebarbarát és az epret a cukorral, sóval és a narancs héjával. Hagyja állni 10 percig.
2. Nyújtsuk ki az elkészített pite tésztát a sütőformának megfelelően. Vajazzuk és lisztezzük a formát, majd egyengessük bele a tésztát. Az ujjbegyünkkel finoman nyomkodjuk bele. Öntsük bele a tölteléket, majd helyezzük rá a pitetészta kisebbik felét a gyümölcsökre. A tetejét szurkáljuk meg villával és kenjük meg egy felvert tojással.
3. Süssük 170 ° C-on 20 percen keresztül, majd csökkentsük a hőt 140 ° C-ra, és süssük további 30-40 perccel tovább.
Tálaljuk melegen vagy hidegen. Ha szobahőmérsékletre hűtjük, a gyümölcslének több idő kell, hogy besűrűsödjön.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
4 759 megtekintés