Diplomata kocka
2014-01-25- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A család értékelése szerint nagyon finom és mutatós édesség. Készítsük el, ha vendégeket várunk.
Ezeket szerezd be:
- 5 tojás
- 10 deka cukor
- 12 deka liszt
- 5 deka darált dió
- fél csomag sütőpor
- A krém hozzávalói:
- őszibarack
- kivi
- mandarin
- 15 deka porcukor
- 4 deci tejszín
- 25 deka mascarpone
- A tetejére: tejszín
1. lépés
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját kikeverem a cukorral.
A sárga masszához hozzáadom a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet és végül a darált diót.
2. lépés
Sütőpapiros sütőlapon 170 fokon megsütöttem.
Kihülés utén két lapra vágtam. (A tepsi mérete 34×32-es.)
3. lépés
A porcukort a mascarponéval kikevertem, a tejszínt habbá vertem, a gyümölcsöket apró kockára vágtam és belekevertem a krémbe.
A lapot megtöltöttem a másikat ráhelyeztem és a tetejét tejszínnel díszítettem.
Értékelések
(4.8 / 5)
10 személy értékelt
5 451 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
470 kcal -
Zsir
17.6g -
Szénhidrát
67g -
Fehérje
14.5g -
Koleszterin
169mg -
Cukor
46.8g