Diós-fügelekváros keksz diólisztből

2014-05-12
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Kislányom kedvéért készült, a kedvenc lekvárommal :)

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg dióliszt
  • 20 dkg sima vagy rétes liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tk. sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 csapott ek. fügelekvár (lehet más lekvár is)

1. Lépés

A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd kb. 30 percre fagyasztóba tesszük. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ez is sütőfüggő, figyeljük, ne égjen meg!

2. Lépés

Miután két adag sült a 2-nál még melegebb a sütő, így hamarabb elkészülhet! Melegen szitáljunk rá porcukrot és tegyük, jól záródó dobozba.
Szépen csomagolva, gasztroajándékként is kedveskedhetünk a különleges süteményünkkel! ;)

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 028 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorós-datolyás keksz recept

  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Narancsos-mandulás kekszek

  • Pudingos keksz recept

  • Narancsos teasütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    467 kcal
  • Zsír

    29.4g
  • Szénhidrát

    45g
  • Fehérje

    9.9g
  • Koleszterin

    51mg
  • Cukor

    5.2g