Diós-fügelekváros keksz diólisztből
2014-05-12- Típus: Édes tallérok, Teasütemény
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Kislányom kedvéért készült, a kedvenc lekvárommal :)
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg dióliszt
- 20 dkg sima vagy rétes liszt
- 10 dkg darált dió
- 2 tk. sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 2 csapott ek. fügelekvár (lehet más lekvár is)
1. Lépés
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd kb. 30 percre fagyasztóba tesszük. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ez is sütőfüggő, figyeljük, ne égjen meg!
2. Lépés
Miután két adag sült a 2-nál még melegebb a sütő, így hamarabb elkészülhet! Melegen szitáljunk rá porcukrot és tegyük, jól záródó dobozba.
Szépen csomagolva, gasztroajándékként is kedveskedhetünk a különleges süteményünkkel! ;)
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
6 028 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
467 kcal -
Zsír
29.4g -
Szénhidrát
45g -
Fehérje
9.9g -
Koleszterin
51mg -
Cukor
5.2g