Csokoládékosárkák mogyoróvajas-sütőtökkrémmel
2015-03-23- Típus: Különleges apró sütik
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
A sokoldalú sütőtök, melyet már nem csak megsütve fogyasztunk, hanem pl. desszertként is.
Ezeket szerezd be:
- 12,5 dkg étcsokoládé (80%-os)
- 30 dkg sütőtök (előtte megsütve)
- 2-3 ek mogyoróvaj (édes)
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 mk őrölt fahéj
1. Lépés
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd egy ecsettel kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
2. Lépés
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből és ismét kenjük rá egy réteg csokoládét. Ezután megint tegyük be a hűtőbe dermedni.
3. Lépés
Az előzőleg megsütött sütőtököt tegyük bele egy tálba, és adjuk hozzá az édes mogyoróvajat, majd ízlés szerint porcukrot, és őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze.
4. Lépés
A csokoládéval kikent formákat vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk ki a formából. Ezután kanalazzuk bele a mogyoróvajas-sütőtökkrémet, majd a maradék olvasztott csokoládéval csorgassuk meg. (vigyázzunk hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárkákra, mert különben azok megolvadnak)
5. Lépés
Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, (akár egész éjszakára) hogy az ízek jól összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kínáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 322 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
363 kcal -
Zsír
20.7g -
Szénhidrát
39.3g -
Fehérje
8.3g -
Koleszterin
10mg -
Cukor
28.9g